Italian Food & Packaging Technology

             

 

IFPT 22 11 INSTA

 

ITALIAN FOOD & PACKAGING TECHNOLOGY Vol. 102 - NOVEMBER 2022

 

Sfoglia la rivista gratis QUI 

 

RUBRICHE

 

3 - PRODUCT TRENDS

Fresh peaches and cherries: world markets and trade - Plant-based meat market worth $8.3 billion by 2025 - Doubling global potato production in 10 years is possible - Lactose-free products market worth $18.4 billion by 2025 - Spices and seasonings market forecast

 

14 - FOOD PROCESSING

Fruit and vegetable processing market worth $11.8 billion by 2027 - Sublimation fits to today’s healthy food requirements - New solutions for Servomech screw jacks with brushless servomotors - Clip removing and cutting machine - XMD metal and X-Ray detectable timing belt range - SARP, same passion, new graphic - Tailor-made solutions - Melt continuously and in a small space - A mild and innovative solar drying process to provide high quality products - Impact of ultra-high-pressure homogenization of buttermilk for the production of yoghurt - Impact of overhead pressure during mixing on the quality of sandwich bread

 

30 - PACKAGING TRENDS

Bioplastics 2023-2033: technology, market and forecasts - Aseptic packaging demand to grow 5.5% annually - Capsules growth is slowing down and competition intensifies in aluminium - VTT develops transparent cellulose film to replace traditional plastic - Researchers develop plastic film that can kill viruses using room lights - The microperforated packaging design for fresh-sliced mushrooms

 

38 - PACKAGING EQUIPMENT

Flexible automation solution for cardboard packaging - Monobloc case packer with pick & place system - P.E. Labellers at Simei: labeling innovation for wine & spirits – Influence of room layout on airflow distribution in an industrial fruit store - Automatic tray sealing machine - SKIN packaging technology

 

48 - NUTRITION

Making butter-like spreads healthier - Quinoa sourdough- based biscuits with high antioxidant activity - Canola and olive oil galled emulsions as fat placers in beef burgers – Cistus ladanifer seeds: from ancient snack to novel and sustainable food ingredient - Bread as probiotic carriers - Oral processing behaviours and taste intensity - Effect of freezing treatment of soybean on soymilk nutritional components - Functional oil/vinegar dressing

 

54 - RESEARCH

Simultaneous detection of four main foodborne pathogens in ready-to-eat food - Natamycin, a biofungicide for managing major postharvest fruit decays of citrus - Use of oleogels to replace margarine in steamed and baked buns - Genome-edited Saccharomyces cerevisiae strains for improving fermented foods - Micellar casein and cheese product storage - The impact of plasma processing and pulsed electric field on the viability of probiotic yoghurt drink - Smartphone biosensor for detection of ochratoxin A in wine and coffee - Effect of ozone and antimicrobial treatments on the shelf life of packaged cauliflower

 

60 - NEWS

Sigep 2023, the “dolce”ß communities begin the countdown - Beer&Food Attraction and BBTech Expo to be held in February - International events in Italy - Macfrut 2023 with many new additions

64 - COMPANY INDEX

  L'Agricultural Research Service (ARS) dell'USDA rilascia nuove varietà di riso viola e rosso, fra la varietà viola, chiamata USDA-Tiara. “Questa è un'opportunità per i nostri coltivatori di avere accesso a quel mercato, con un potenziale economico maggiore rispetto al riso bianco”, afferma ...

  Sulla rivista Food Research and Development è comparso uno studio cinese volto alla preparazione di yogurt a base di latte di cocco fermentato con batteri lattici, senza l'aggiunta di alcun ingrediente di origine animale. I punteggi sensoriali sono stati utilizzati come principali indic...

  Nei Paesi in via di sviluppo, la perdita di frutti post-raccolta è molto elevata a causa della natura deperibile dei frutti, della cattiva gestione e della mancanza di una tecnologia economica e appropriata post-raccolta. Adeguate tecniche di essiccazione solare possono rappresentare una pro...

  IDTechEX ha pubblicato un’indagine di mercato che illustra tecnologie, mercato, attori e previsioni del settore internazionale delle bioplastiche dal 2023 al 2033. L’analisi, che prende in considerazione PLA, PET, PEF biobased, poliesteri, poliolefine, poliammidi, poliuretani, PHA e polisac...

FoodExecutive

Database Articoli

db articoli 2017

Database Articoli

Altre caratteristiche offerte per coloro che desiderano giocare di più sono i bonus di deposito. Questi includerebbero i bonus di benvenuto che riducono le tasse di ritiro che pagheresti quando vinci su slot. Il miglior casinò ti offrirebbe l'opportunità di giocare a tante slot machine come vuoi mentre stai ancora imparando il gioco in modo da poter continuare a vincere e guadagnare punti che puoi riscattare per premi e certificati regalo. Potresti anche scegliere di giocare a uno dei tanti giochi da casinò oltre alle slot online Svizzera. Saresti piacevolmente sorpreso da alcuni dei giochi che troverai disponibili tra cui video poker, blackjack, roulette e il sempre popolare baccarat. Blackjack è un altro gioco popolare in slot machine, e come Baccarat utilizza anche simboli speciali per identificare le carte. Blackjack utilizza anche un sistema speciale in cui vinci le linee scommettendo alcune combinazioni di simboli di Blackjack. Inoltre, dovrai leggere le bobine in modo da poter identificare le linee di vittoria e sapere quando saltare in avanti nel gioco. Tuttavia, una volta che impari come riconoscere i simboli sui rulli, quindi puoi facilmente prevedere i numeri vincenti e vincere grandi quantità di denaro dalle slot machine.

PasticceriaInternazionale

Tuttogelato

Alimenti Funzionali

Image
Copyright © 1998-2022 Chiriotti Editori srl Tutti i diritti riservati
Viale Rimembranza, 60 - 10064 Pinerolo - To - Italy - P.IVA e C.F. 01070350010
Tel. +39 0121.393127 -  info@chiriottieditori.it - Abbonamenti +39 0121.378147 abbonamenti@chiriottieditori.it
Disclaimer - C
ookie Policy - Privacy Policy

Chiriotti DEM Popup