Italian Food & Packaging Technology

             

 

 

COP IFPT March 2024

 

ITALIAN FOOD & PACKAGING TECHNOLOGY Vol. 106 - MARCH 2024


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RUBRICHE


 
3 - PRODUCT TRENDS
Transforming poultry waste into valuable solutions - Facing the plant-based revolution - EU olive oil production update - The world of coffee

 

14 - FOOD PROCESSING
Process technology advancing: three big trends in focus - Dairy processing equipment: global forecast to 2028 - Sarp at Anuga FoodTec - The world of sieving - The future of chocolate and fat creams: Tecno3 and the P10S - How to design plant protein-based sausages - Ohmic heating-based extraction of biocompounds from cocoa bean shell - The influence of hot-air mechanical drying on the sensory quality of coffee - Effect of pulsed electric field treatment on beef cuts properties -New technology to reduce pathogens in intact eggs

 

30 - PACKAGING TRENDS
Packaging and sustainability: alternative materials and flexible machine concepts - Food and packaging experts dare to look to the future

 

34 - PACKAGING EQUIPMENT
Smart intralogistics: innovative solutions for a fully automated supply chain - Innovative solutions for circular packaging (S. Musso) - Innovative packaging solutions from Schubert for high-quality baked goods - P.E. Labellers for Farchioni Olii - Effect of packaging in preventing cholesterol autoxidation in milk chocolates - UVB treatments of packaged ready-to-eat salads

 

48 - NUTRITION
Are all ultra-processed foods linked to cancer and diabetes? -Natural food colors revolutionizing the palate: unleashing the potential of natural ingredients in the evolving food industry - Common food preservatives has unexpected effects on the gut microbiome - Use of cassava flour in the elaboration of ice cream - Ingredient from the fermentation of brewer’s spent grain liquids

 

56 - RESEARCH
Influence of pre-baking and frozen storage on the quality of a multi-seed bread - Upcycling soy processing waste for fat replacement in sweet bread - Replacement of nitrates/nitrites in salami by plant extracts - Extraction technologies to produce food-grade hop extracts - Natural whey starter on cheese whey - Improvement of Robusta coffee aroma by treated spent coffee grounds –-Enhancing zein-starch dough and bread properties by addiction of hydrocolloids

 

62 - NEWS
Distillo lands at Simei 2024: together at Milano in November - International events in Italy

 

64 - COMPANY INDEX

  Tutto nasce dalla terra e tutto viene fatto per il bene della terra!  Ad Aranda de Duero, nella provincia spagnola di Burgos, tutto ruota attorno ai concetti di ambiente, cultura, tradizione e benessere. Nel cuore di questo affascinante territorio ha sede l'azienda Pascual, punto di ri...

  Secondo il nuovo studio Beverage Packaging Consumer Insights di Freedonia Group, circa la metà dei consumatori concorda sul fatto che l'imballaggio è un fattore importante nelle scelte di spesa. A seconda dei consumatori, alcune caratteristiche possono essere più importanti di altre; tuttavi...

  Dal 24 al 27 ottobre 2023 sono attesi oltre 40.000 visitatori provenienti da 120 Paesi del mondo   A pochi mesi dall’apertura di Cibus Tec 2023, l’area espositiva disponibile è già quasi sold out, con 1200 espositori confermati, tra cui le migliori aziende del made in Italy meccano-al...

  Il potenziale dell'India   In occasione della fiera Drinktec Mumbai, che si è svolta lo scorso dicembre 2022, SMI ha presentato al mercato indiano la nuova filiale SMI India, una nuova realtà commerciale creata per consolidare e incrementare la presenza in un Paese che registra u...

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