(RIVISTA ITALIANA DI SCIENZA DEGLI ALIMENTI) 2nd series
Founded By Paolo Fantozzi under the aeges of the University of Perugia
Official Journal of the Italian Society of Food Science and Technology
Società Italiana di Scienze e Tecnologie Alimentari (S.I.S.T.Al)
Initially supported in part by the Italian Research Council (CNR) - Rome - Italy
Recognised as a “Journal of High Cultural Level”
by the Ministry of Cultural Heritage - Rome - Italy
Editor-in-Chief:
Paolo Fantozzi
Dipartimento di Scienze Agrarie, Alimentari ed Ambientali, Unità di Ricerca di Scienze e Tecnologie Alimentari, Università di Perugia,
Via S. Costanzo, I-06126 Perugia, Italy
Tel. +39 075 5857910
Fax +39 075 -5857943
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Co-Editors:
Chiavaro Emma - Università degli Studi di Parma, e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.
De Noni Ivano - Università degli Studi di Milano, e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Gallina Toschi Tullia - Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Hidalgo Alyssa - Università degli Studi di Milano, e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Lavelli Vera - Università degli Studi di Milano - DeFENS, e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Rantsiou Kalliopi - Università di Torino, e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Rolle Luca Giorgio Carlo - Università degli Studi di Torino, e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.
Publisher:
Alberto Chiriotti
Chiriotti Editori srl
Viale Rimembranza 60, I-10064 Pinerolo, Italy
Tel. +39 0121 393127
Fax +39 0121 794480
e-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. È necessario abilitare JavaScript per vederlo.
www.chiriottieditori.it
Aim: The Italian Journal of Food Science is an international journal publishing original, basic and applied papers, reviews, short communications, surveys and opinions on food science and technology with specific reference to the Mediterranean Region. Its expanded scope includes food production, food engineering, food management, food quality, shelf-life, consumer acceptance of foodstuffs. food safety and nutrition, and environmental aspects of food processing.
Reviews and surveys on specific topics relevant to the advance of the Mediterranean food industry are particularly welcome.
Upon request and free of charge, announcements of congresses, presentations of research institutes, books and proceedings may also be published in a special “News” section.
Review Policy: The Co-Editors with the Editor-in-Chief will select submitted manuscripts in relationship to their innovative and original content. Referees will be selected from the Advisory Board and/or qualified Italian or foreign scientists. Acceptance of a paper rests with the referees.
Frequency: Quarterly - One volume in four issues. Guide for Authors is published in each number and annual indices are published in number 4 of each volume.
Impact Factor
Impact Factor: 0.504 published in 2015 Journal of Citation Reports, Scopus CiteScore 2015: 0.62.
IJFS is abstracted/indexed in: Chemical Abstracts Service (USA); Foods Adlibra Publ. (USA); Gialine - Ensia (F); Institut Information Sci. Acad. Sciences (Russia); Institute for Scientific Information; CurrentContents®/AB&ES; SciSearch® (USA-GB); Int. Food Information Service - IFIS (D); Int. Food Information Service - IFIS (UK); EBSCO Publishing; Index Copernicus Journal Master List (PL).